Lēcu un dārzeņu sautējums
foto: Shutterstock
Lēcu un dārzeņu sautējums
Dārzeņu ēdieni
2025. gada 8. decembrī, 12:00

Lēcu un dārzeņu sautējums

Lai nebiedē ilgais gatavošanas laiks – sautējums prasa maz aktīva darba. Sautēšanai ideāli piemērota ir čuguna pīle vai tās mūsdienīgākie radinieki. Ja sautējamam traukam nav vāka, pārsedz dārzeņus ar loksni cepampapīra un tam pa virsu liec alumīnija foliju. Receptē var izmantot dažādus dārzeņus pēc savas gaumes.

Pagatavošana

75 min5 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem. Visus dārzeņus notīri un, izņemot sīpolu un ķiploku, sagriez kumosa lieluma gabalos. Sīpolu un ķiploku sīki sakapā.

2

Lej sautējamā katlā eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus. Liec klāt pārējos dārzeņus. Samaisi un pieber lēcas.

3

Visu pārlej ar buljonu, iemaisi oregano un sieru. Traukam uzliec vāku. Cep cepeškrāsnī 1 stundu.

4

Gatavā sautējumā iemaisi pētersīļus un pasniedz. Var papildināt ar skābā krējuma karoti.