Krāsnī ceptas bietes ar kazas siera krēmu
foto: Shutterstock
Krāsnī ceptas bietes ar kazas siera krēmu
Dārzeņu ēdieni
2025. gada 6. novembrī, 10:00

Krāsnī ceptas bietes ar kazas siera krēmu

Ēdiens būs krāsaināks, ja izmantosi arī dzeltenās, baltās un rozā bietes. Ja tādas nav pieejamas, nesteidz speciāli pirkt.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Bietes nomazgā, nomizo un sagriez daivās. Liec tās uz plāts, uzlej 3 ēdk. eļļas un apmaisi, lai bietes smuki ieeļļojas. Uzbirdini nobraucītas rozmarīna lapiņas, mazliet sāls un cep krāsnī 30 minūtes, līdz bietes mīkstas.

2

Gatavo krēmu. Sarīvē ķiploku. Liec trauciņā kazas sieru, drusciņu sāls, ķiploku, citrona miziņu un jogurtu. Kārtīgi sakul.

3

Bietes pasniedz siltas, aizdarot ar bagātīgu karoti kazas siera krēma.