Apgāztais kāpostu pīrāgs
foto: Shutterstock
Apgāztais kāpostu pīrāgs
Dārzeņu ēdieni
2025. gada 2. novembrī, 12:00

Apgāztais kāpostu pīrāgs

Māca Airitas kūkas īp ašniece, Restorānu servisa skolas pasniedzēja konditore Airita Mieze.

Pagatavošana

1

Kāpostu smalki sagriez, sīpolu sīki sakapā, liec bļodā. Izkausē sviestu un pielej kāpostiem un sīpoliem. Kārtīgi samaisi.

2

Atsevišķā traukā gatavo mīklu – samaisi olas, krējumu, miltus, sāli un piparus. Gatavai mīklai pievieno kāpostu masu un rūpīgi izmaisi.

3

Sarīvēto sieru sajauc ar rīvmaizi. Bagātīgi iesmērē veidni ar sviestu. Pusi no siera un rīvmaizes maisījuma ber ietaukotajā veidnē, otru pusi atstāj. Uzlej mīklu un pārber ar atlikušo siera un rīvmaizes maisījumu. Cep 175 grādos 50 minūtes.

4

Veidnes apakšā vari izkārtot tomātu vai paprikas šķēlītes, tad apgriežot būs skaists dekors.