
Nomizotus kartupeļus sagriez gabaliņos, ber verdošā sālsūdenī un vāri, kamēr mīksti. Nokās.
Katlā uzkarsē pienu, pievieno sviestu un ļauj izkust. Kartupeļus sastampā. Lej karsto pienu kartupeļos un kul, līdz biezenis ir viendabīgs un gaisīgs.
Kas jāņem vērā, lai izdotos garšīga kartupeļu biezputra? * Ne visas kartupeļu šķirnes ir piemērotas biezputras pagatavošanai, labāk der miltainie kartupeļi. * Ja vārītos kartupeļus mīcīsi ar piestu, biezputra būs graudaināka, ja izmantosi presi, tā iegūs smalkāku konsistenci. * Piena un garšvielu iekulšanai biezputrā nezmanto elektrisko mikseri vai blenderi, jo lielajā ātrumā tiek sabojāta kartupeļu šūnu struktūra un putra sanāk lipīga. * Biezputru var papildināt ar dažādām piedevām, un iznāks, piemēram, kartupeļu biezputra ar sakņu selerijām, sarkanajām bietēm, burkāniem, zaļajiem zirnīšiem. Šajos variantos uz 800 g kartupeļu ņem 200 g piedevu.