
No miltiem, olām, kefīra, sodas, sāls samīci vijīgu mīklu. Savel bumbulī, ietin pārtikas plēvē vai ievieto slēgtā kārbā un liec ledusskapī vismaz uz pusstundu.
Tikmēr taisi pildījumu: nomizo un novāri kartupeļus, sastampā. Uz pannas apcep notīrītus, kubiņos sagrieztus sīpolus, līdz tie caurspīdīgi. Pēc garšas pievieno piparus un sāli, visu samaisi. Atdzesē.
No mīklas un pildījuma veido vareņikus – izspied mīklas apli, iepildi kartupeļu masu, pārloki, izveido pīrādziņu.
Tikko pagatavotos vareņikus liec verdošā ūdenī un uzreiz apmaisi, lai nepielīp pie katla dibena. Gaidi, lai paceļas, tad, regulāri apmaisot, vāri 5 minūtes.