Ukraiņu vareņiki ar kartupeļiem
foto: Rojs Maizītis
Ukraiņu vareņiki ar kartupeļiem
Dārzeņu ēdieni
2025. gada 2. jūnijā, 12:00

Ukraiņu vareņiki ar kartupeļiem

Ukrainietes Lidijas Repko recepte. Pēc šīs receptes iznāks aptuveni 35 vareņiki.Vienkārši un sātīgi – tādi ir kartupeļu vareņiki. Var ēst ar krējumu vai kausētu sviestu – vai ar abiem – un vēl pāri pārbērt zaļumus. Mīklā var sapildīt to, kas tīk, – gan sāļo, gan saldo. Pagatavotos vareņikus var un vajag sasaldēt, jo tie glābj, kad dikti gribas ēst, bet nekas nav pagatavots.Zelta padoms! Vareņikiem labāki ir miltaini kartupeļi – jo miltaināki, jo drošāk, ka sanāks aptuveni 35 gabali

Pagatavošana

1

No miltiem, olām, kefīra, sodas, sāls samīci vijīgu mīklu. Savel bumbulī, ietin pārtikas plēvē vai ievieto slēgtā kārbā un liec ledusskapī vismaz uz pusstundu.

2

Tikmēr taisi pildījumu: nomizo un novāri kartupeļus, sastampā. Uz pannas apcep notīrītus, kubiņos sagrieztus sīpolus, līdz tie caurspīdīgi. Pēc garšas pievieno piparus un sāli, visu samaisi. Atdzesē.

3

No mīklas un pildījuma veido vareņikus – izspied mīklas apli, iepildi kartupeļu masu, pārloki, izveido pīrādziņu.

4

Tikko pagatavotos vareņikus liec verdošā ūdenī un uzreiz apmaisi, lai nepielīp pie katla dibena. Gaidi, lai paceļas, tad, regulāri apmaisot, vāri 5 minūtes.