
Bietes nomizo un sarīvē skaidiņās. Sīpolus sīki sagriez.
Lej katliņā eļļu un maisot cep bietes 2–3 minūtes. Pievieno sīpolu un cep vēl 2 minūtes. Pieber cukuru un ļauj dārzeņiem vēl minūti karamelizēties.
Liec klāt posmiņos sagrieztus seleriju kātus, rozmarīnu, sāli un rīsus. Samaisi, lai rīsi pārklājas ar eļļas kārtiņu. Pielej sarkanvīnu un uzvāri.
Kad rīsi pilnībā uzsūkuši vīnu, pielej kausiņu buljona un turpini vārīt uz lēnas uguns, ik pa brīdim papildinot katla saturu ar buljonu. Kad rīsi ir al dente (apkārt mīksts, iekšā ciets) gatavības stadijā, nogriez karstumu zem katla.
Pievieno citrona sulu un miziņu, sadrupinātu sieru un sarīvētu ķiploku. Visu samaisi, pārsedz ar vāku un ļauj stāvēt 3 minūtes. Pasniedzot katrā porcijā var iedrupināt nedaudz siera.