
Kartupeļus rūpīgi nomazgā, jo tie jāgatavo ar visu miziņu. Liec nesagrieztus katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un vāri mīkstus.
Gatavus kartupeļus nokās un kādu minūti vēl nosusini uz karstas plīts. Lej uz tiem karoti eļļas un sakrati; pieskati, lai katrs kartupelis kaut drusciņ apeļļojas.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem un pārklāj plāti ar cepamo papīru.
Izber kartupeļus uz plāts. Ar glāzes vai krūzes dibenu uzmanīgi saspied katru no tiem 1–2 cm biezumā, bet dari to uzmanīgi, lai kartupelis neizjūk. Pārsmērē ar palikušo eļļu un cep krāsnī apmēram 15 minūtes, līdz tie zeltaini un kraukšķīgi.
Tūliņ pēc izņemšanas no krāsns pārsmērē ar pesto. Var pasniegt gan kā piedevu pamatēdienam, gan kā atsevišķu uzkodu.