Ziedkāpostu un burkānu sacepums
foto: Shutterstock
Ziedkāpostu un burkānu sacepums
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 22. decembrī, 12:00

Ziedkāpostu un burkānu sacepums

Ja gribi asāku garšu, dārzeņiem pievieno sakapātu svaigu čili, bet šķidrumam – kādu no gatavajām čili mērcēm.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Ziedkāpostus ber puslitrā verdoša sālsūdens un vāri 8–10 minūtes. Burkānus sagriez ripiņās un pēdējās 5 minūtes vāri kopā ar ziedkāpostiem. Dārzeņus nokās caur sietu un 250 ml novārījuma ielej bļodiņā.

2

Sīpolu sakapā. Pannā sakarsē sviestu un apcep sīpolus. Iesijā miltus un kariju un viegli apbrūnini. Pielej pataupīto dārzeņu novārījumu un pienu, uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt vēl 5 minūtes. Pieber sāli un piparus.

3

Dārzeņus pildi ar taukvielām ieziestā veidnē, pārlej mērci, pārkaisi ar rīvēto sieru un saulespuķu sēkliņām.

4

Veidni liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes. Gatavu pārkaisi ar lociņiem.