foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 17. oktobrī, 12:00

Kartupeļu biezeņa pankūkas

Lielisks variants, kā garšīgi izmantot pāri palikušu kartupeļu biezeni. Piedevās var pasniegt strēmelītēs saceptu bekonu ar sakapātiem kaltētiem tomātiņiem eļļā.

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Olas ar šķipsniņu sāls sakul vieglās putās. Nepārtraukti kuļot, pamazām pielej pienu.

2

Lielā bļodā iesijā miltus un cepampulveri. Uzmanīgi pielej olu un piena maisījumu. Pievieno kartupeļu biezeni un kārtīgi samaisi. Pieber sāli, piparus un timiānu. Uz pusstundu ieliec ledusskapī.

3

Pannā sakarsē vienādās daļās eļļu un sviestu. No mīklas izveido nelielas pankūciņas un izcep zeltaini brūnas no abām pusēm.