foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 19. aprīlī, 10:00

Saldskābie dārzeņi ar riekstiem

Pakčoja vietā var izmantot arī Ķīnas kāpostu cietāko, balto daļu, savukārt zemesriekstu vietā der gan apgrauzdēti valrieksti, gan lazdu rieksti. Asākai garšai daļu eļļas var aizstāt ar čili eļļu.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Notīrītus burkānus, cukīni un sīpolus sagriez plānās šķēlītēs. Riekstus apgrauzdē sausā pannā bez taukvielām.

2

Vokpannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un maisot cep 1–2 minūtes.

3

Pievieno burkānus, brokoļus un cukīni un maisot cep kādas 2 minūtes.

4

Pievieno šampinjonus, pakčoju, cukuru, etiķi un sojas mērci un maisot sautē vēl 1–2 minūtes.

5

Pārkaisi ar riekstiem.