foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 9. martā, 10:00

Sautēti spināti

Paneer ir indiešu virtuvē iecienīts saldens siers, ko ļoti vienkārši var pagatavot mājās. Tas ir viegli sagremojams un nenoslogo organismu, tāpēc tiek izmantots arī ājurvēdiskajā virtuvē. Bagātīgākai garšai to var papildināt gan ar garšvielām, gan zaļumiem.

Pagatavošana

35 min4 porcijas
1

Sieru sagriez mazos gabaliņos. Pannā sakarsē eļļu, ieber sieru un apcep zeltaini dzeltenu, pēc tam izņem no pannas.

2

Sīpolu, ķiplokus, ingveru nomizo. Sīpolu sagriez plānās ripiņās, ķiplokus sakapā vai izspied caur spiedi. Ingveru arī ļoti smalki sakapā.

3

Pannā palikušajā eļļā ieber sīpolus, ķiplokus un ingveru un maisot pāris minūšu pasautē. Pievieno garšvielas un cep vēl 2 minūtes.

4

Pievieno spinātus (mazās lapiņas veselas, lielākas sagrieztas) un uz lēnas uguns sautē 7–8 minūtes. Ja vajag, pieber vēl cukuru un sāli. Pārkaisi ar sadrupinātu cepto sieru.