foto: Shutterstock
Raugu iedrupini bļodā, pievieno pārējos produktus un samīci gludu mīklu (vislabāk to darīt ar miksera āķiem, paredzētiem mīklas gatavošanai).
Mīklu pārliec uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, un ar rokām vēlreiz pamatīgi samīci. Savel apaļu, ieliec bļodā, pārsedz ar dvieli un uz stundu noliec siltumā, lai rūgst.
Tikmēr notīrītu puravu pārgriez gareniski uz pusēm un pēc tam ieslīpi 2 cm lielos gabaliņos.
Lielā pannā sakarsē sviestu, ieber puravus un sautē 4 minūtes. Pārkaisi sāli un piparus.
Kartupeļus nomizo un ar dārzeņu rīvi saēvelē ļoti plānās šķēlītēs. Ieber bļodā un samaisi ar eļļu, sāli un pipariem.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem. Mīklu liec uz miltainas virsmas un izveltnē cepamplāts lielumā. Ieklāj plātī, kas izklāta ar cepampapīru, un pavelc maliņas uz augšu.
Apzied ar krējumu un pārkaisi ar sāli, pipariem un muskatriekstu. Virsū ber puravus un izlīdzini. Tiem pa virsu kārto kartupeļu šķēlītes.
Liec krāsnī un cep 30–35 minūtes.