foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 24. augustā, 12:00

Kartupeļu un puravu plātsmaize

Pārliešanai der gan pabiezs saldais krējums, gan arī skābais, tomēr skābais krējums piešķir pikantāku un interesantāku noti.

Pagatavošana

35 min
1

Raugu iedrupini bļodā, pievieno pārējos produktus un samīci gludu mīklu (vislabāk to darīt ar miksera āķiem, paredzētiem mīklas gatavošanai).

2

Mīklu pārliec uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, un ar rokām vēlreiz pamatīgi samīci. Savel apaļu, ieliec bļodā, pārsedz ar dvieli un uz stundu noliec siltumā, lai rūgst.

3

Tikmēr notīrītu puravu pārgriez gareniski uz pusēm un pēc tam ieslīpi 2 cm lielos gabaliņos.

4

Lielā pannā sakarsē sviestu, ieber puravus un sautē 4 minūtes. Pārkaisi sāli un piparus.

5

Kartupeļus nomizo un ar dārzeņu rīvi saēvelē ļoti plānās šķēlītēs. Ieber bļodā un samaisi ar eļļu, sāli un pipariem.

6

Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem. Mīklu liec uz miltainas virsmas un izveltnē cepamplāts lielumā. Ieklāj plātī, kas izklāta ar cepampapīru, un pavelc maliņas uz augšu.

7

Apzied ar krējumu un pārkaisi ar sāli, pipariem un muskatriekstu. Virsū ber puravus un izlīdzini. Tiem pa virsu kārto kartupeļu šķēlītes.

8

Liec krāsnī un cep 30–35 minūtes.