foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 21. decembrī, 10:00

Burkāni baltvīna un etiķa marinādē

Marinēšanai piemērotāki būs prāvi, taču nepārauguši burkāni.

Pagatavošana

1

Nomizotus burkānus sagriez 2 cm biezās ripās. Ķiplokus nomizo un ar naža spalu saspaidi.

2

Katlā ielej ūdeni, etiķi, vīnu un eļļu. Pievieno sāli, cukuru, čili piparus, pētersīļu un diļļu zariņus un ķiplokus. Uz straujas uguns uzvāri.

3

Ieber burkānus un uz mērenas uguns vāri 5 minūtes. Ar putu karoti izņem burkānus un ieber burkā. Marinādē iemaisi sinepes un pārlej burkāniem.

4

Burkai uzliec vāku un uz 2–3 dienām ievieto ledusskapī.