Kartupeļu biezputra ar zaļajiem zirnīšiem
foto: Shutterstock
Kartupeļu biezputra ar zaļajiem zirnīšiem
Dārzeņu ēdieni
2025. gada 12. oktobrī, 12:00

Kartupeļu biezputra ar zaļajiem zirnīšiem

Gatavā biezputra būs ieguvusi patīkami zaļu toni.

Pagatavošana

1

Nomizotus 500 g kartupeļus sagriez paprāvos gabalos, liec verdošā sālsūdenī un izvāri gatavus. Citā katlā sasildi pienu.

2

5 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno 300 g saldētu zaļo zirnīšu. Nokās un izspied caur spiedi vai sastampā.

3

Pievieno 1 citrona sulu un smalki sarīvētu miziņu, kā arī 1 ēdk. ļoti smalki sakapātu piparmētras lapiņu. Sakul ar 250 ml piena un 50 g sviesta, pieber sāli.