foto: Shutterstock.com
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 8. augustā, 10:00

Jauno kartupeļu salāti ar tomātiem un rukolu

Salāti garšos vēl labāk, ja būs vismaz 15 minūtes ievilkušies. Ja gribas kraukšķīgākus bekona gabaliņus, tos pievieno pēdējā brīdī pirms salātu likšanas galdā.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Nomazgātus kartupeļus ar mizu liec verdošā sālsūdenī un vāri aptuveni 25 minūtes. Nokās.

2

Ķiploka daiviņu pārgriez uz pusēm un cītīgi ierīvē salātu bļodu.

3

Rukolu rupji sakapā, tomātiņus pārgriez uz pusēm.

4

Brokastu bekonu liec pannā, izcep kraukšķīgu un nosusini papīra dvielī.

5

Šķidrumu no pannas samaisi ar sinepēm un citrona sulu. Rūpīgi iekul eļļu. Pievieno sāli, piparus un kādu pustējkaroti medus.

6

Kartupeļus pārgriez uz pusēm, lielākos – četrās daļās un ieber salātu bļodā.

7

Pievieno rukolu un tomātus un izcilā. Pārlej mērci un vēlreiz izcilā. Pievieno kraukšķīgos gaļas gabaliņus.