foto: Shutterstock.com
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 28. augustā, 12:00

Ziedkāposti Singapūras gaumē

Šo ēdienu var nobaudīt austrumu virtuves ēstuvēs, taču vēsā mierā vari to arī pagatavot mājās. Garšos ļoti līdzīgi.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Vispirms sadali ziedkāpostu mazākās rozetēs.

2

Bļodā samaisi cepamo pulveri, miltus, kartupeļu cieti un pievieno ūdeni. Mīklai pēc biezuma jālīdzinās pankūku mīklai. Šai masai pievieno ziedkāpostu gabaliņus un labi samaisi.

3

Ņem dziļu pannu, tajā uzkarsē eļļu un pa daļām pievieno ziedkāpostus. Kad tie eļļā apvārtījušies, ņem ārā. Šeit lieti noder fritējamais trauks vai putu karote.

4

Kamēr ziedkāpostiņi dziest, tikmēr citā pannā (vai tajā pašā, bet ar daudz mērenāku eļļas daudzumu) apcep ķiploku un rīvētu ingveru. Pievieno visas trīs mērces: sojas, mango un saldskābo Zilā Pūķa mērci. Kad mērces burbuļo, pievieno ziedkāpostus. Var pievienot lociņus vai citus zaļumus. Ziedkāpostu kraukšķīgums nesaglabājas ilgi, jāēd uzreiz.