foto: Shutterstock
Lej katlā buljonu, ber tajā lēcas un uzvāri, tad samazini karstumu un ļauj, lai tā sutinās.
Uzkarsē pannu ar cūku taukiem vai olīveļļu un 5 minūtes apcep tajā pavēderes gabaliņus. Ar putojamo karoti tos izcel no pannas un liec pie lēcām, bet pannā palikušajās taukvielās vidējā karstumā 15 minūtes apsutini sīpolus, ķiplokus un gailenes. Visu pievieno lēcu sautējumam, sapiparo, pasāli, pievieno lauru lapas un timiānu un ļauj, lai virst pusotru stundu, ik pa brīdim pārbaudi, vai netrūkst šķidruma. Ja lēcas kļūst par daudz sausas, pielej buljonu, ja tāds vēl ir, ja nav – derēs arī ūdens.
Kad lēcas mīkstas, sautējums ir gatavs. Pasniedz, katru porciju rotājot ar kārtīgu ēdamkaroti skābā krējuma.