foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 3. augustā, 12:00

Cepts kabacis ar parmezānu

Šajā receptē noderēs arī mazie cukīni. Tos var negriezt ripiņās, bet gareniski uz pusēm, veidojot ceptas cukīni laiviņas ar parmezānu.

Pagatavošana

1

Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem.

2

Ķiploku sarīvē, čili piparu un tomātiņus smalki sagriež. Bļodā sajauc visas iepriekšminētās sastāvdaļas, pievieno rozmarīnu.

3

Kabaci sagriez biezās ripiņās, izliek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Katru ripiņu pārkaisa ar sagatavoto maisījumu. Pašās beigās pārkaisa ar sieru. Cep 20-30 minūtes, līdz kabacis ir mīksts.