foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2022. gada 10. maijā, 14:00

Sēņu risoto

Sātīgiem un gardiem ēdieniem nav jāvelta vairākas stundas, šo risoto var pagatavot 30 minūtēs. Ja vēlies, vari iztikt bez baltvīna, tas šoreiz piešķir aromātu un Itālijas garšas niansi. Tādā gadījumā pievieno timiānu, arī tas labi iederēsies šajā ēdienā.

Pagatavošana

30 min
1

Uzvāri buljonu.

2

Pannā izkausē pusi sviesta, tajā apcep sīpolus un sasmalcinātus ķiplokus, uz mazas liesmas sautē 3 minūtes. Pievieno sēnes un pacep vēl 3 minūtes.

3

Pievieno noskalotus rīsus. Rūpīgi samaisi un pielej buljonu tā, lai tas nosegtu visus rīsus. Turpini pievienot buljonu, tiklīdz tas nenosedz visus rīsus.

4

Risoto ir gatavs, kad rīsi iz kļuvuši mīksti. Tad pievieno vīnu, atlikušo sviestu, garšvielas un zaļumus. Pasniedzot pārkaisi parmezāna sieru.