foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 5. septembrī, 12:00

Cepti burkāni ar ingveru un mandelēm

Receptes nosaukums varētu kādu maldināt, ka tā pagatavošana būs ļoti sarežģīta. Tā taču nav! Šādus saceptus burkānus var pasniegt kā piedevu pie gaļas un zivs ēdieniem. Taču garšos labi arī ar salātiem vai svaigiem dārzeņiem.

Pagatavošana

55 min5 porcijas
1

Nomizo burkānus un sagriez apmēram 4 cm gabaliņos. Burkānus liec karstumizturīgā traukā, apslaki ar eļļu, apber ar ingvera pulveri. Kārtīgi samaisi. Liec cepties iepriekš uzsildītā krāsnī 220 grādos 30-45 minūtes, līdz burkāni ir mīksti.

2

Tikmēr nomizo apelsīna pusi. Mandeles sasmalcini ar gaļas āmurīti. Pētersīļus rupji sagriez. Visu sajauc kopā.

3

Ņem burkānus ārā no cepeškrāsns, pārber ar maisījumu un pasniedz siltus.