foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 24. decembrī, 14:00

Klasiskie saldskābie ķirbji ar garšvielām

Ķirbja maigo garšu šajā receptē lieliski papildina koriandra un sinepju sēkliņu pikantums. Balto sinepju sēkliņu vietā var izmantot arī brūnās.

Pagatavošana

1

Pannā bez taukvielām viegli apgrauzdē koriandra un sinepju sēkliņas un ber katlā. Pievieno ingveru, kurkumu, čili, etiķi, cukuru, sāli un 250 ml ūdens un maisot uzvāri.

2

Pieliec ķirbjus un uz lēnas uguns vāri 10–15 minūtes. Ar putu karoti izņem ķirbjus no marinādes un pildi burkās.

3

Marinādi vēlreiz uzvāri un uz straujas uguns turpini vārīt 3–4 minūtes. Karstu pārlej ķirbjiem un aizvāko. Uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī.