foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 6. oktobrī, 14:00

Cepts ķirbis ar selerijām un riekstiem

Vienlīdz labi garšo gan kā atsevišķa uzkoda, gan kā piedeva gaļas ēdieniem, it sevišķi medījumu gaļai.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Ķirbi sagriez apmēram 3 cm biezās šķēlēs. Seleriju kātus sagriez pirksta biezuma šķēlēs. Valriekstus pārgriez uz pusēm vai sagriez četrās daļās.

2

Pannā sakarsē eļļu un sviestu un apcep valriekstus. Izņem no pannas.

3

Pannā atlikušajās taukvielās uz straujas uguns apcep ķirbjus, pēc tam pievieno selerijas un arī viegli apcep.

4

Ieber apceptos valriekstus, pievieno sāli un piparus un samaisi.