foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2019. gada 21. jūnijā, 11:20

Uzkoda 10 minūtēs- marinēti sīpoli

Marinētus sīpolus droši pievieno gaļas ēdieniem, uzkodām, sviestmaižu un burgeru pagatavošanā. Pēc peldes marinādē tie vairs nebūs tik asi, taču būs saglabājuši savu kraukšķīgumu. Receptē var izmantot kā sarkano, tā dzelteno sīpolu.

Pagatavošana

10 min
1

Nomizotus sīpolus sagriez ripiņās – cik biezās vēlies, ieber burkā.

2

Katliņā uzvāri ūdeni, kam pievienots sāls un cukurs.

3

Pārlej verdošo marinādi pāri sīpoliem un pievieno etiķi. Uzliec burkai vāciņu un pamatīgi sakrati. Atstāj, lai vismaz pusstundu ievelkas.