Dārzeņu ēdieni
2015. gada 8. septembrī, 06:00

Krāsnī cepts kartupelis ar dubulto sieru

Katra saimniece var nosaukt vismas trīs kartupeļu pagatavošanas receptes, turklāt ik pa brīdim tiek atrastas jaunas garšu kombinācijas un pagatavošanas veidi. Piedāvājam jūsu vērtējumam vēl vienu recepti, kuru var izmantot gan ikdienā, gan svētkos.

Pagatavošana

50 min2 porcijas
1

Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 200 grādiem. Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru. Kartupeļus kārtīgi nomazgāt un ar asu nazi iegriezt škēles, bet nesagriezt līdz galam (lai veidojas vēdeklis).

2

No siera nogriezt pāris šķēles, pārējo sarīvēt uz dārzeņu rīves. Gaļu un siera škēles sagriezt plāksnītēs. Sīs plaksnītes pamīšus saspraust starp kartupeļu šķēlītēm. Gaļu pildam vairāk nekā sieru, jo ar rīvētu sieru kartupelis vēl tiks pārkaisīts.

3

Kartupeļus pārlikt uz cepešpannas un cept krāsnī 30-35 min. Tad kartupeļus pārkaisīt ar rīvētu sieru un cept vēl 10-15 min.

4

Pasniedz uzreiz ar krējumu un zaļumiem.