OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dārzeņu ēdieni
2013. gada 15. jūlijā, 19:36

Cepts kabacis ar paipalu olām un jogurta mērci

Par vērtīgākajiem kabačiem tiek uzskatīti tieši mazie kabači, jo tajos ir visvairāk vitamīnu. Jaunos kabačus ieteicams lietot uzturā ar visu mizu. Savukārt, paipalu olu sastāvā ir daudz bioloģiski aktīvu vielu, kas šo produktu izceļ citu mājputnu vidū.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Kabačus pāŗgriež uz pusēm. Olīveļļu sajauc ar citrona sulu, medu, smalki sakapātiem ķiplokiem un čili pipariem, sezama sēklām, sāli un svaigi maltiem pipariem. Pārlej pāri kabaču pusēm un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes 180 grādos.

2

Pagatavo mērci. Kabaci sarīvē uz dārzeņu rīves un sajauc ar jogurtu. Pievieno smalki sakapātu baziliku, ķiploku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.

3

Paipalu olas uzcep, lai dzeltenums būtu mīksts.

4

Kabačus kāŗto uz šķīvjiem un pasniedz ar mērci un ceptām olām.

5

Ideja-aikāgaršo