Potato salad with pesto and arugula, selective focus
Potato salad with pesto and arugula, selective focus
Dārzeņu ēdieni
2013. gada 2. aprīlī, 20:28

Siltie kartupeļu salāti ar zaļo mērci

Kartupeļi ir lielākais C vitamīna avots, jo tos mēs lietojam biežāk, nekā citus dārzeņus un augļus. Visvairāk C vitamīns ir tieši jaunajos kartupelīšos. Ar laiku C vitamīns kartupeļos paliek arvien mazāk.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Kartupeļus nomizot, sagriezt četrās daļās un novārīt sālsūdenī.

2

Pagatavot mērci. Zaļumus noskalot un ielikt blenderī. Pievienot kaperus (mazliet atstāt dekoram), ķiploka daiviņas, anšovu filejas, pievienot olīveļļu un citrona sulu. Visu sasmalcināt. Ja mērce ir pārāk bieza, var pievienot vēl olīveļļu vai ūdeni. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

3

Siltiem kartupeļiem pārliet pāri mērci un viegli iecilāt. Pasniedz ar rukolu un dekorē ar atliktiem kaperiem.