foto: Shutterstock
Burgeri & sendviči
2024. gada 1. jūnijā, 10:00

Puravu mafini ar brūkleņu mērci

Šai brūkleņu un krējuma mērcei tik tiešām ir jāpievieno sāls un malti pipari, nevis cukurs. No minētajām sastāvdaļām sanāks 12 mafini.

Pagatavošana

1

Samīci mīklu un ieliec ledusskapī.

2

Puravus notīri un sagriez plānos gredzenos. Šķiņķi sagriez strēmelītēs un samaisi ar puraviem.

3

Olas sakul ar pienu, pieber sāli, piparus un muskatriekstu. Sieru sagriez 12 gabaliņos.

4

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Mafinu veidni ar 12 iedobītēm iezied ar sviestu un iekaisi miltus.

5

Auksto mīklu ar nazi rupji sakapā, sadali 12 kaudzītēs, katru ieliec vienā iedobītē un ar īkšķi vienmērīgi izlīdzini un piespied pie pamatnes un malām.

6

Ieliec puravu un šķiņķa maisījumu, ielej sakultās olas un ieliec pa siera gabaliņam. Ievieto krāsnī un cep aptuveni 25 minūtes.

7

Tikmēr ogas saspaidi un samaisi ar krējumu, pieber sāli un piparus. Pasniedz pie mafiniem.