Mazliet sālītā ūdenī cieti novārīt olas. Atdzesējiet, nolobiet tās un atlieciet malā. Salātlapas noskalot un nosusināt papīra dvielī. Tad salātlapas saplūkāt gabaliņos. Nomazgāt gurķi, tomātus un baziliku. Gurķus sagriezt palielās ripiņās. Tomātus daiviņās. Baziliku saplūkāt. No tunča un olīvām noliet sulu. Tunci sadalīt palielos gabaliņos. Olīvas pārgriezt uz pusēm, olas četrās daļās. Sinepes, sāli, piparus un etiķi sajaukt, šai masai pievienot 3 ēd.k. olīveļļas.
Katru bageti pārgriezt uz pusēm, apslacīt ar olīveļļu. Salikt uz sagatavotās maizes salātlapu, tad gurķu un sīpolu ripiņas, olas, tomātus un tunci, baziliku, olīvas. Visu apsmidzināt ar etiķi un pārbērt ar svaigi maltiem pipariem. Pasniedz uzreiz!