Kafijas panakota ar karameļu putām un rīvētu šokolādi
foto: Publicitātes foto
Kafijas panakota ar karameļu putām un rīvētu šokolādi
Bezalkoholiskie dzēr.
2025. gada 8. martā, 10:00

Kafijas panakota ar karameļu putām un rīvētu šokolādi

Restorāna “Piramīda” šefpavārs Artūrs Brucis sagatavojis īpašu recepti, ko baudīt kopā ar mīļoto, ģimeni vai draugiem.

Pagatavošana

1

Panakota: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedini, tikmēr katlā ielej saldo krējumu, pienu, kafiju un cukuru. Liec uz uguns sildīties, laiku pa laikam apmaisot. Pēc tam, kad masa uzsilusi, pievieno uzbriedināto želatīnu un turpini maisīt, līdz sāk vārīties. Salej trauciņos pēc izvēles (espreso tasīte, glāze u.c.) un liec ledusskapī atdzesēties uz divām trim stundām.

2

Karameļu putas: Saldajam krējumam pievieno cukuru un lēnām to puto, pievienojot karameļu sīrupu. Kul līdz stingrām putām.

3

Rīvēta šokolāde: Šokolādi sarīvē uz smalkās rīves.

4

Pasniegšana: Dekorē atdzesēto panakotu ar karameļu putām un rīvēto šokolādi.