Cherry liqour in glass on natural background. Selective focus
Cherry liqour in glass on natural background. Selective focus
Alkoholiskie dzērieni
2023. gada 24. jūnijā, 18:38

Ķiršu uzlējums

Sācies ķiršu laiks un ja nav sava dārziņa ar ķiršu audzi, arī veikalos tie ir iegādājami. Un nu īstais laiks padomāt par kādu gardu uzlējumu garajiem ziemas vakariem.

Pagatavošana

1

Ķiršus noskalot zem tekoša ūdens, apžāvēt un izņemt kauliņus. Stikla trauku piepildīt ar ķiršiem, aizvākot. Lielā katlā ieklāt dvieli vai drānas gabalu, novietot trauku, katlā ieliet ūdeni, uzvārīt un karsēt 5 minūtes. Atdzesēt.

2

Pievienot kanēļa standziņu, krustnagliņas, cukuru, degvīnu un aizvākot. Trauku novietot tumšā vietā un ik pa brīdim sakratīt.

3

Uzlējums ir gatavs pēc 4 nedēļām.

4

Alkohola pārmērīga lietošana ir kaitīga jūsu veselībai!