Kazeņu-džina uzlējums
foto: Shutterstock
Kazeņu-džina uzlējums
Alkoholiskie dzērieni
2025. gada 28. septembrī, 10:00

Kazeņu-džina uzlējums

Labs pamats kokteiļiem vai baudīšanai vienkārši ar ledu. Vaniļas pāksti varēsi izmantot atkārtoti. Nomazgā to, izžāvē un pataupi citai reizei vai samal kopā ar cukuru, lai iegūtu aromātisku vaniļas cukuru. Pagatavošanai vajadzēs 10 minūtes + 4 nedēļas nostāvēšanās laiku. Iegūsi 750 ml uzlējuma.

Pagatavošana

10 min
1

Kazenes ber vismaz 2 l tilpuma aizvākojamā burkā. Pārber ar cukuru, pievieno vaniļas pāksti un kadiķogas. Burku sakrati.

2

Visu pārlej ar džinu, burku cieši aizvāko un noliec istabas temperatūrā tumšā vietā.

3

Uzlējumu noturi 3-4 nedēļas, ik pa laikam to sakratot. Tad nokās un salej pudelē. Vēlams izlietot gada laikā.