Alkoholiskie dzērieni
2023. gada 28. aprīlī, 14:00

Zemeņu un rabarberu uzlējums

Šo uzlējumu var glabāt vismaz gadu, tāpēc varbūt ir vērts paciesties līdz rudenim vai pat ziemai, kad svaigais aromāts atsauks atmiņā vasaru.

Pagatavošana

1

Notīrītus rabarberus sagriez 3–4 cm lielos gabaliņos, ieber katlā un kopā ar ūdeni uzvāri. Uz mērenas uguns turpini vārīt 5 minūtes un atdzesē.

2

Notīrītas zemenes ar dakšiņu viegli saspaidi un kopā ar rabarberiem un pārējiem produktiem pildi lielā burkā.

3

Noliec siltā un gaišā vietā (bet ne saulē) un atstāj, lai 4 nedēļas ievelkas. Ik pa laikam sakrati.

4

Izkās caur smalku sietiņu un pildi pudelēs. Vēl uz 3 nedēļām novieto vēsā un tumšā vietā.