Alkoholiskie dzērieni
2015. gada 21. oktobrī, 06:00

Siltais alus kokteilis ar āboliem «Wassail»

Viens no populārakajiem alus kokteiļiem jau no 18. gadsimta - «Wassail» Ziemassvētku alus punšs ar ceptiem āboliem. To gatavoja no apdzedzinātiem āboliem, uzsildīta eila un pievienoja garšvielas. Nešaubieties, izmēģiniet šo recepti un lai silts prieks pavada jūs aukstā ziemas dienā! PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA VAR KAITĒT JŪSU VESELĪBAI. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Ābolus kārtīgi nomazgāt, nomizot, sagriezt uz pusēm, izgriezt serdi, pārkaisīt ar 1 tējk. brūnā cukura un kanēli. Ābolu pusītes izcept cepeškrāsnī 180 grādos līdz āboli ir mīksti, apm. 20 min.

2

Ābolus saspaidīt ar dakšiņu, sajaukt ar alu. Pārliet katliņā, pievienot atlikušo cukuru, kanēļa standziņu, ingveru, musktriekstu un kļavu sīrupu un uz nelielas uguns dzērienu uzkarsēt.

3

Pasniedz uzreiz. Kamēr silts.