Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Skābu kāpostu zupa ar mežacūku un ceptiem kartupeļiem 1

Sastāvdaļas
  • 700g mežacūkas pleca daļa ar kaulu
  • 500g skābēti kāposti
  • 12 vārīti kartupeļi (ar mizu)
  • 200g tomāti savā sulā
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1-2 lauru lapas
  • 10-12 kadiķogas
  • eļļa
  • sāls, svaigi malti pipari
Skābu kāpostu zupu droši var ierindot pie tradicionālo ēdienu receptēm. Mūsu senči skābu kāpostu zupu gatavo jau simtiem gadu. Un medījuma gaļu mūsu senči ēda vēl no pirmatnējiem laikiem. Izmēģini šo recepti un pārliecinies - šī ir lieliska recepte, kura nav zaudējusi savu burvību arī mūsdienās.

Pagatavošana 6 porcijas

1
No mežacūkas gaļas izvāra buljonu, pievienojot lauru lapu un kadiķogas. Gaļu izņem uz šķīvja un atdzesē, atdala no kauliem un sadala mazākos gabalos. Katlā ar buljonu pievieno skābētus kāpostus un vāra, līdz kāposti gandrīz mīksti.
2
Pannā uzkarsē eļļu un apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus un burkānus. Cep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno saspiestus ar dakšiņu tomātus un sautē ~5 min. Tad to visu pievieno buljonam, pievieno gaļu, sāli un vāra visu kopā 10-15 min, kamēr visi dārzeņi ir mīksti. Ja kāposti šķiet pārāk skābi, tad pievieno arī šķipsniņu cukura.
3
Vārītus kartupeļus nomizo un apcep pannā ar uzkarsētu eļļu, kamēr tie kļūst zeltaini brūni.
4
Zupu salej porcijas šķīvjos, klāt pasniedz apceptos kartupeļus un sāli.

Pievienot komentāru

Ziemassvētku receptes