Aukstā zupa ar fetaki sieru
Sastāvdaļas
- 3-4 vidēja lieluma bietes
- 1 l kefīrs
- 1 sīpols
- 1 svaigs gurķis
- 100g fetaki siers
- 1 gl. vistas buljons
- citrona sula
- sāls un svaigi malti pipari
Latvieši auksto zupu ēd visu gadu, taču karstajās dienās ikdienas ēdienkarte bez tās nav iedomājama. Piedāvājam vēl vienu atsvaidzinošas un garšīgas aukstās zupas recepti - šoreiz ar fetaki sieru.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Bietes nomizo, sarīvē uz rupjās rīves.
2
Uzkarsē pannā eļļu un apcep tajā smalki sakapātus sīpous, pievieno bietes, pielej buljonu un sautē, līdz bietes kļūst mīkstas.
3
Pievieno pēc garšas sāli un piparus, citrona sulu un visu sablendē.
4
Gatavu zupu atdzesē, pievieno kefīru. Pasniedz, dekorējot ar drupinātu fetaki sieru un svaigu gurķi.