Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Burkānu-šķelto zirnīšu zupa

Sastāvdaļas
  • 300 g burkānu
  • 1 glāze šķelto zirnīšu
  • 1 sīpols
  • 75 ml piena
  • 1/2 l vistas buljona
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4-6 maizes šķēles
  • eļļa
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Ziema ir īstais laiks biezzupām. Siltām, tumīgām un sātīgām. Klāt var piekost apgrauzdētu baltmaizi, ierīvētu ar ķiploka daiviņu, kas palīdzēs stiprināt imunitāti.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolus sagriež kubiņos un apcep pannā viegli zeltainus. Burkānus notīra un sagriež ripiņās. Šķeltos zirnīšus kārtīgi noskalo.
2
Šķeltos zirnīšus, sīpolus un burkānus ieliek katlā, pievieno sāli un piparus, pārlej ar 2l ūdens un vāra līdz zirnīši jūk ārā. Mazliet atdzesēt un sablendē. Katlu uzliek atpakaļ uz uguns, pievieno buljonu un uzvāra. Pašās beigās pielej pienu, lai zupa būtu tumīgāka.
3
Maizi apgrauzdē un ierīvē ar ķiploku. Sagriež mazos kubiņos. Zupu pasniedz, pārkaisot ar grauzdiņiem.

Pievienot komentāru

Zupas