Krūtiņu sagriež kubiņos un apcep uz sausas pannas uz vidēji lielas uguns, lai iztek tauki (šeit viņi nav vajadzīgi). Ar šūmkaroti gaļu pārliek katliņā.
Tāpat sagriež šķiņķi.
Desu sagriež ripiņās. Desu un šķiņķi pārliek katliņā pie krūtiņas. Pārlej ar 2l auksta ūdens un uz vidēji lielas uguns uzvāra, noņem putas, pievieno smaržīgos piparus, samazina uguni un vāra apmēram 30 minūtes.
Olas cieti novāra, atdzesē un noloba. Kad zupa būs gatava, sagrieztas olas saliek šķīvjos un pārlej ar karstu zupu.
Zupu pasniedz ar rupjmaizi. Klāt piedāvā mārrutkus un etiķi, lai katrs varētu pats varētu izvēlēties sev tīkamu piedevu.
Jau gatavai zupai var pievienot krējumu, sajauktu ar ūdeni un miltiem, tad zupa būs tumīgāka. Ja ir vēlme, zupai var pievienot zaļumus.