Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Bohēmijas ķiploku zupa

Sastāvdaļas
  • 1 sīpols
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 250g kūpinātas gaļas
  • 1 puravs
  • 4 kartupeļi
  • 1 l buljona
  • 1 ēd.k. sviesta
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1/2 tējk. ķimeņu
  • 1 tējk. majorāna
  • 2 ēd.k. pētersīļi
Šī zupa tiek uzskatīta par patstāvīgu ēdienu, nevis priekšēdienu. Un pasniedz to pusdienās vai vakariņās.

Pagatavošana

1
Sīpolus un ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Gaļu sagriež gabaliņos. Puravu nomazgā un sagriež. Katlā uzkarsē sviestu, ieber sīpolus un ķiplokus un visu apcep.
2
Pievieno galu, pielej buljonu un uzvāra. Pieber sāli, piparus, ķimenes un majorānu. Zupai pievieno puravu un kartupeļus un uz vidējās uguns vara apm. 20 min, kamēr kartupeļi ir mīksti.
3
Pasniedz pārkaisot ar sakapātiem pētersīļiem.

Pievienot komentāru

Zupas