Bohēmijas ķiploku zupa
Sastāvdaļas
- 1 sīpols
- 6 ķiploka daiviņas
- 250g kūpinātas gaļas
- 1 puravs
- 4 kartupeļi
- 1 l buljona
- 1 ēd.k. sviesta
- sāls, pipari pēc garšas
- 1/2 tējk. ķimeņu
- 1 tējk. majorāna
- 2 ēd.k. pētersīļi
Šī zupa tiek uzskatīta par patstāvīgu ēdienu, nevis priekšēdienu. Un pasniedz to pusdienās vai vakariņās.
Pagatavošana
1
Sīpolus un ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Gaļu sagriež gabaliņos. Puravu nomazgā un sagriež. Katlā uzkarsē sviestu, ieber sīpolus un ķiplokus un visu apcep.
2
Pievieno galu, pielej buljonu un uzvāra. Pieber sāli, piparus, ķimenes un majorānu. Zupai pievieno puravu un kartupeļus un uz vidējās uguns vara apm. 20 min, kamēr kartupeļi ir mīksti.
3
Pasniedz pārkaisot ar sakapātiem pētersīļiem.