Pērļu grūbu zupa ar žāvētu gaļu
foto: Shutterstock
Pērļu grūbu zupa ar žāvētu gaļu
Zupas
2024. gada 29. decembrī, 12:00

Pērļu grūbu zupa ar žāvētu gaļu

0

Ziemīga zupa, kā radīta drēgniem vakariem. Droši gatavo lielā katlā, lai pietiek arī nākamajai dienai, kad tā garšos vēl labāk.Gatavojot pēc šīs receptes, tev iznāks 5 l zupas.

Pagatavošana

80 min
1

Nomizo un sagriez mazos gabaliņos sīpolus un ķiplokus. Nomizo burkānu un sagriez plānās šķēlītēs. Nelielos gabaliņos sagriez selerijas kātus un cauraudzi.

2

Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus, seleriju, burkānus, sāli. Uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, cep apmēram 5 minūtes.

3

Pieber garšvielas, pielej buljonu un uzvāri līdz pirmajam burbulim, tad turpini vārīt vēl 5 minūtes.

4

Pievieno žāvēto gaļu un vārītās grūbas, visu samaisi. Ja nepieciešams, pievieno vēl šķidrumu (buljonu vai ūdeni) tā, lai būtu vēlamā zupas konsistence. Vāri 10 minūtes.

5

Pievieno abu veidu pupiņas un uzvāri. Lej šķīvjos un pasniedz ar skābo krējumu.