Vienkāršā zivju zupa
foto: Shutterstock
Vienkāršā zivju zupa
Zupas
2024. gada 27. decembrī, 12:00

Vienkāršā zivju zupa

Sātīga un garšīga zivju un dārzeņu zupu. Pasniedzot zupai var pievienot karoti krējuma un pārbērt ar dillēm un lociņiem. Zivju buljonu var vārīt no iztīrītām un izķidātām mazajām zivtiņām. Buljonu pirms izmantošanas zupai izkās, lai nav asaku.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Nomizo dārzeņus un sagriez vidēji lielos gabalos.

2

Katlā uzkarsē eļļu un uz vidējas uguns 5–7 minūtes cep sīpolu, puravu, ķiploku.

3

Pievieno kartupeļus, burkānus, zirnīšus, verdošu buljonu. Vāri 10–12 minūtes. Pagaršo un, ja nepieciešams, pieber sāli un piparus.

4

Kamēr dārzeņi vārās, notīri asarus, izņem asakas un nogriez galvas. Fileju sadali mazākos gabalos.

5

Liec zivi katlā pie dārzeņiem, vāri vēl 15–20 minūtes.