Asā dārzeņu zupa ar rīsiem
foto: Shutterstock
Asā dārzeņu zupa ar rīsiem
Zupas
2024. gada 12. decembrī, 12:00

Asā dārzeņu zupa ar rīsiem

Šo var nosaukt par negarlaicīgu dārzeņu zupu. Pikantās garšas noslēpums ir savienojums, kas veidojas no čili pipara sildošā asuma citrona vieglā skābuma. Zupu pasniedz karstu tūlīt pēc pagatavošanas.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Liec lielu katlu uz vidējas uguns, ielej eļļu un uzkarsē. Karstajās taukvielas apcep smalki sagrieztu sīpolu. Kad tas cepies aptuveni 5 minūtes, pievieno sīki sakapātus ķiplokus un cep vēl 1 minūti.

2

Mazos gabaliņos sagriez burkānus un selerijas. Puravus sagriez ripās, čili piparu sīki sakapā. Visu liec katlā, pieber timiānu un, nepārtraukti maisot, uz mazas uguns sutini 3–4 minūtes.

3

Pielej buljonu, liec klāt tomātus ar visu sulu (ja tie ir veseli, sagriez) un noskalotus rīsus. Noregulē vidēju uguni un, kad zupa sāk vārīties, ļauj tai virst 30 minūtes. Tad pievieno sāli, piparus un citronu sulu un pavāri vēl 5 minūtes.