Vistas gulašzupa
foto: Shutterstock
Vistas gulašzupa
Zupas
2024. gada 2. decembrī, 12:00

Vistas gulašzupa

No dārzeņiem – paprikas, tomātiem, sīpoliem, kartupeļiem – un vistu kājiņām, pievienojot izvēlētā asuma paprikas pulveri, var pagatavot sātīgu un sildošu ungāru gulašzupu. To var vārīt arī uz ugunskura lielā katlā – tādam ēdienam ir īpaša garša, smarža un romantikas noskaņa.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Bekona šķēlītes sagriez strēmelēs un apcep katlā, tad izņem un noliec malā.

2

Tajos pašos taukos apcep sīpolu un ķiploku, tad pievieno paprikas strēmeles un apcep 2–3 minūtes. Beigās pievieno paprikas pulveri.

3

Pievieno tomātus, vistu kājas, piparu graudus un visu pārlej ar buljonu. Vāri, līdz gaļa gandrīz mīksta.

4

Pievieno kartupeļus un vāri, līdz zupa gatava. Pievieno sāli. Pasniedzot pārkaisi ar sasmalcinātiem pētersīļiem.