foto: Shutterstock
Liec lielā katlā laša asakas un pārlej ar 3 l ūdens. Uzvāri, noputo, ja nepieciešams, un pieber abu veidu piparus, neaudz sāli un pieliec lauru lapas. Turpini vārīt uz nelielas uguns apmēram pusotru stundu. Tad buljonu nokās un lej atpakaļ katlā. No asakām nolupini laša gaļu.
Pannā uzkarsē mazliet eļļas. Uz lielas uguns apcep burkānus un seleriju. Pievieno cukuru, sāli un tomātu pastu. Turpini cept vēl mazu laiciņu, kamēr dārzeņi karamelizējams.
Liec laša buljonā kartupeļus un vāri mīkstus. Pieber paprikas pulveri. Pievieno gurķus, olīvas, kaperus, rīvētu ķiploku, rīvētu citrona miziņu un tā sulu. Uzvāri. Tad liec klāt saceptos dārzeņus un uzvāri vēlreiz. Aizdari ar sakapātajiem zaļumiem un ļauj, lai zupa nostāvas 15 minūtes. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno ar sāli, cukuru, citrona sulu, olīvu vai gurķu sālījumu. Pasniedzot pievieno karoti krējuma.