Vienkāršā kāpostu zupa
Sastāvdaļas
- 1 l buljona
- 500 g strēmelītēs sagrieztu kāpostu
- 500 g gabaliņos sagrieztas vistas gaļas
- 300 g gabaliņos sagrieztu kartupeļu
- 2–3 lieli sakapāti sīpoli
- 4 ēdk. skābā krējuma
- 1–2 ēdk. eļļas
- 1 tējk. cukura
- sāls, malti melnie pipari
- sakapāti zaļumi
Rudenīga kāpostu zupa, kas sildīs nosalušos un izsalkušos.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Katlā sakarsē eļļu un viegli apcep sīpolus. Pievieno gaļu, kāpostus un kartupeļus.
2
Pielej buljonu, pieber piparus un cukuru. Turpini uz lēnas uguns vārīt aptuveni 40 minūtes.
3
Gatavu lej bļodā, pārkaisi ar zaļumiem un iemaisi karoti skābā krējuma.