Garie kāposti jeb otrās dienas kāpostu zupa
Garie kāposti jeb otrās dienas kāpostu zupa
Zupas
2025. gada 30. janvārī, 12:00

Garie kāposti jeb otrās dienas kāpostu zupa

0

Zupa, kas vārīta pēc šī receptes, visgaršīgākā ir nākamajā dienā, kad vismaz diennakti ir iestāvējusies kopā ar gaļu un kauliem. Vārīšanas beigās var pievienot sarīvētu ķiploku.

Pagatavošana

120 min5 porcijas
1

Gaļu un kaulus liec katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāri, nosmel putas. Vāri, līdz gaļa mīksta.

2

Pētersīļus, burkānu un sīpolus nomizo. Sīpolus un pētersīļus sagriez smalkos gabaliņos, burkānu sarīvē. Ja kāposti ir parupjās strēmelēs, sagriez smalkāk.

3

Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus, burkānus un pētersīļus.

4

Citā katlā izkausē sviestu, pievieno apceptos dārzeņus un skābētos kāpostus, iemaisi tomātu pastu.

5

Pannu izslauki sausu un apbrūnini miltus zeltainus. Iemaisi dārzeņos un sautē 40–45 minūtes.

6

Pārliec katlā ar gaļu un turpini vārīt vēl 10–15 minūtes.