Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Garie kāposti jeb otrās dienas kāpostu zupa 1

Sastāvdaļas
  • 800 g skābētu kāpostu
  • 400 g liellopa gaļas
  • 400 g liellopa kaulu
  • 4 nelielas pētersīļa saknes
  • 2 sīpoli
  • 1 liels burkāns
  • 100 g sviesta
  • 4 ēdk. tomātu pastas
  • 3 ēdk. miltu
  • eļļa, lauru lapa, piparu graudiņi, sāls
Zupa, vārīta pēc šī receptes, visgaršīgākā ir nākamajā dienā, kad vismaz diennakti ir iestāvējusies kopā ar gaļu un kauliem. Vārīšanas beigās var pievienot sarīvētu ķiploku.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Gaļu un kaulus liec katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāri, nosmel putas. Vāri, līdz gaļa mīksta.
2
Pētersīļus, burkānu un sīpolus nomizo. Sīpolus un pētersīļus sagriez smalkos gabaliņos, burkānu sarīvē. Ja kāposti ir parupjās strēmelēs, sagriez smalkāk.
3
Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus, burkānus un pētersīļus.
4
Citā katlā izkausē sviestu, pievieno apceptos dārzeņus un skābētos kāpostus, iemaisi tomātu pastu.
5
Pannu izslauki sausu un apbrūnini miltus zeltainus. Iemaisi dārzeņos un sautē 40–45 minūtes.
6
Pārliec katlā ar gaļu un turpini vārīt vēl 10–15 minūtes.

Pievienot komentāru

Zupas