Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Tomātu krēmzupa

Sastāvdaļas
  • 1 kg tomātu
  • 150 ml saldā krējuma
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • ½ sakņu selerijas
  • ½ zaļās čili pāksts
  • 3 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. cukura
  • 1 tējk. sāls
  • pasniegšanai – grauzdiņi
Ir veikala tomāti, un ir lieliskie, smaržīgie, saldenie, saules izkarsētie, kurus ar sajūsmu nesam no dārza vai dabūjam no kaimiņiem, omes dobes, kolēģa – zvērināta dārzkopja. Uz tomātiem attiecas tieši tie paši noteikumi, kas uz citiem dārzeņiem (jā, mīļie botāniķi, mēs zinām, ka tomāti ir ogas!), – jo kvalitatīvāks produkts, jo garšīgāks sanāks ēdiens. Ja augusta vakari iegadījušies vēsi, būs tīkami vakariņās baudīt biezu, bagātīgu tomātu zupu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Tomātus sagriez lielos gabalos. Sīpolu un seleriju nomizo un sagriez daivās. Čili izņem sēkliņas. Burkānu sagriez ripiņās.
2
Katlā uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolu un seleriju. Tad pievieno burkānu un arī nedaudz pacepini, līdz tas iegūst skaisti brūnus sāniņus.
3
Liec katlā klāt čili, tomātus, cukuru un sāli. Uz lēnas uguns vāri apmēram 20 minūtes – līdz visi dārzeņi mīksti. Zupu sablendē.
4
Pievieno saldo krējumu un samaisi. Pagaršo, vai nevajag pievienot sāli un cukuru, un pasniedz ar dāsnu karoti grauzdiņu.

Pievienot komentāru

Zupas