foto: Shutterstock
Zupas
2023. gada 23. augustā, 12:08

Tomātu krēmzupa

Ir veikala tomāti, un ir lieliskie, smaržīgie, saldenie, saules izkarsētie, kurus ar sajūsmu nesam no dārza vai dabūjam no kaimiņiem, omes dobes, kolēģa – zvērināta dārzkopja. Uz tomātiem attiecas tieši tie paši noteikumi, kas uz citiem dārzeņiem (jā, mīļie botāniķi, mēs zinām, ka tomāti ir ogas!), – jo kvalitatīvāks produkts, jo garšīgāks sanāks ēdiens. Ja augusta vakari iegadījušies vēsi, būs tīkami vakariņās baudīt biezu, bagātīgu tomātu zupu.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Tomātus sagriez lielos gabalos. Sīpolu un seleriju nomizo un sagriez daivās. Čili izņem sēkliņas. Burkānu sagriez ripiņās.

2

Katlā uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolu un seleriju. Tad pievieno burkānu un arī nedaudz pacepini, līdz tas iegūst skaisti brūnus sāniņus.

3

Liec katlā klāt čili, tomātus, cukuru un sāli. Uz lēnas uguns vāri apmēram 20 minūtes – līdz visi dārzeņi mīksti. Zupu sablendē.

4

Pievieno saldo krējumu un samaisi. Pagaršo, vai nevajag pievienot sāli un cukuru, un pasniedz ar dāsnu karoti grauzdiņu.