Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Grūbu zupa ar ribiņām un desiņām

Sastāvdaļas
  • 500 g kūpinātu gaļīgu ribiņu
  • 200 g pērļu grūbu
  • 3 lieli kartupeļi
  • 6 nelielas kūpinātas desiņas
  • 1 burkāns
  • 1 pētersīļa sakne
  • 1 puravs
  • 1 prāva selerijas saknes šķēle
  • 3 ēdk. sviesta
  • 2 ēdk. sakapātu pētersīļu
  • 6 piparu graudiņi, 4 kadiķogas, 3 krustnagliņas, 2 lauru lapas, sāls
Zupas ar tumīgu konsistenci rada sāta sajūtu un sevišķi labi garšo vēsās rudens dienās. Šādām zupām par pamatu ieteicams izvēlēties miltainus kartupeļus vai citus līdzīgus dārzeņus. Lai iegūtu vēlamo tumīgumu, dārzeņus vari rupji sablendēt, bet tā, lai neizveidojas biezzupa, vai sastampāt ar piestu, ko izmanto kartupeļu biezputras gatavošanai.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Ribiņas liec katlā ar aukstu ūdeni, pievieno garšvielas, uzvāri un uz mērenas uguns turpini vārīt pusotru stundu. Izņem no buljona, atdali gaļu no kauliem un sagriez mazos gabaliņos.
2
Burkānu, pētersīļa un selerijas sakni sagriez mazos gabaliņos, puravu – ripiņās, kartupeļus – kubiņos. Grūbas rūpīgi noskalo un notecini.
3
Citā katlā sakarsē sviestu, ieber puravus, burkānus, pētersīļus, selerijas, kartupeļus un apsautē.
4
Pielej buljonu, uzvāri un turpini vārīt 15 minūtes. Ieliec desiņas un vāri vēl 15 minūtes.
5
Ieber ribiņu gaļu un vēlreiz uzvāri. Pārkaisi ar pētersīļiem.

Pievienot komentāru

Zupas