Kāpostu zupa ar vistu un sieru
Sastāvdaļas
- 600 g vistas filejas
- 600 g svaigu kāpostu
- 200 g smalki sarīvēta siera
- 4 kartupeļi
- 2 sīpoli
- 1 burkāns
- eļļa cepšanai
- sakapātas dilles
- sāls, melno piparu graudiņi
Rīvēta siera vietā var izmantot arī kausēto. Šķidrumu zupai papildini pēc vajadzības.
Pagatavošana
1
Vistas filejas liec katlā, dāsni aplej ar ūdeni, pieber sāli un piparus un izvāri gandrīz mīkstas. Izņem no buljona, sagriez mazos gabaliņos un liec atpakaļ.
2
Kāpostus saēvelē vai sagriez strēmelītēs. Kartupeļus sagriez kubiņos, burkānu sarīvē un sīpolus sakapā.
3
Kāpostus liec vistas buljonā un vāri kādas 10 minūtes.
4
Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus. Pievieno zupai.
5
Iemaisi sieru, pieber garšvielas, ja vajag, un vāri, līdz dārzeņi mīksti. Pārkaisi sakapātas dilles.