foto: Shutterstock
Zupas
2023. gada 20. augustā, 10:00

Kartupeļu zupa ar kūpinātām ribiņām

Jo vairāk gaļas pie kauliem, jo sātīgāks sanāks buljons. Ja gribas, lai zupa būtu tumīgāka, var piebērt 1–2 ēdamkarotes sarkano lēcu.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Ribiņas liec katlā, aplej ar aukstu ūdeni. Kad ūdens uzvārās, ieber piparus un uz mērenas uguns vāri 20–30 minūtes.

2

Kartupeļus, sīpolus un burkānu nomizo. Kartupeļus sagriez gabaliņos, sīpolus sakapā, burkānus sarīvē rupjās skaidiņās.

3

Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus. Pievieno burkānus un maisot cep vēl pāris minūšu.

4

Ribiņas izņem no buljona; to vietā ieliec kartupeļus. Ribiņām atdali gaļu no kauliem, sagriez gabaliņos, ja vajag, un liec atpakaļ katlā.

5

Pēc 5–7 minūtēm pievieno apceptos sīpolus, burkānus un lauru lapu. Vāri, līdz kartupeļi mīksti. Noņem no uguns un iemaisi zaļumus.