Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu zupa ar kūpinātām ribiņām

Sastāvdaļas
  • 500 g kūpinātu ribiņu
  • 500 g kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 1 lauru lapa
  • 3 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. sakapātu zaļumu (pētersīļi, dilles, maurlociņi)
  • 1 tējk. melno piparu graudiņu
  • sāls
  • 2½ l ūdens
Jo vairāk gaļas pie kauliem, jo sātīgāks sanāks buljons. Ja gribas, lai zupa būtu tumīgāka, var piebērt 1–2 ēdamkarotes sarkano lēcu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ribiņas liec katlā, aplej ar aukstu ūdeni. Kad ūdens uzvārās, ieber piparus un uz mērenas uguns vāri 20–30 minūtes.
2
Kartupeļus, sīpolus un burkānu nomizo. Kartupeļus sagriez gabaliņos, sīpolus sakapā, burkānus sarīvē rupjās skaidiņās.
3
Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus. Pievieno burkānus un maisot cep vēl pāris minūšu.
4
Ribiņas izņem no buljona; to vietā ieliec kartupeļus. Ribiņām atdali gaļu no kauliem, sagriez gabaliņos, ja vajag, un liec atpakaļ katlā.
5
Pēc 5–7 minūtēm pievieno apceptos sīpolus, burkānus un lauru lapu. Vāri, līdz kartupeļi mīksti. Noņem no uguns un iemaisi zaļumus.

Pievienot komentāru

Zupas