Kartupeļu zupa ar kūpinātām ribiņām
Sastāvdaļas
- 500 g kūpinātu ribiņu
- 500 g kartupeļu
- 2 sīpoli
- 1 burkāns
- 1 lauru lapa
- 3 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. sakapātu zaļumu (pētersīļi, dilles, maurlociņi)
- 1 tējk. melno piparu graudiņu
- sāls
- 2½ l ūdens
Jo vairāk gaļas pie kauliem, jo sātīgāks sanāks buljons. Ja gribas, lai zupa būtu tumīgāka, var piebērt 1–2 ēdamkarotes sarkano lēcu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Ribiņas liec katlā, aplej ar aukstu ūdeni. Kad ūdens uzvārās, ieber piparus un uz mērenas uguns vāri 20–30 minūtes.
2
Kartupeļus, sīpolus un burkānu nomizo. Kartupeļus sagriez gabaliņos, sīpolus sakapā, burkānus sarīvē rupjās skaidiņās.
3
Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus. Pievieno burkānus un maisot cep vēl pāris minūšu.
4
Ribiņas izņem no buljona; to vietā ieliec kartupeļus. Ribiņām atdali gaļu no kauliem, sagriez gabaliņos, ja vajag, un liec atpakaļ katlā.
5
Pēc 5–7 minūtēm pievieno apceptos sīpolus, burkānus un lauru lapu. Vāri, līdz kartupeļi mīksti. Noņem no uguns un iemaisi zaļumus.