Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Seleriju zupa ar bumbieriem un šķiņķi

Sastāvdaļas
  • 500 g mazos gabaliņos sagrieztu sakņu seleriju
  • 300 g mazos gabaliņos sagrieztu kartupeļu
  • 200 g ripiņās sagrieztu puravu
  • 170 g caurauguša šķiņķa šķēlīšu
  • 150 ml saldā krējuma
  • 125 ml baltvīna
  • 80 g sviesta
  • 2 bumbieri
  • 1 l buljona
  • 1 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. citrona sulas
  • sāls, malts muskatrieksts, malti pipari
Ja labāk garšo zupa ar biezumiem, atstāj to nesablendētu vai arī sablendē tā, ka jūt smalkus dārzeņu gabaliņus. Pikantākai garšai zupā var ieslacīt nedaudz čili eļļas un iekaisīt pikantus dīgstus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katlā izkausē 50 g sviesta, ieber selerijas, kartupeļus un puravus un sautē aptuveni 5 minūtes. Pielej buljonu un turpini sautēt vēl 20–30 minūtes.
2
Nomizotus bumbierus sagriez mazos gabaliņos un apcep atlikušajā sviestā. Pielej vīnu un turpini sautēt vēl 5 minūtes. Pieber sāli un piparus.
3
Šķiņķi sagriez mazos gabaliņos, ieber sakarsētā eļļā un sacep.
4
Dārzeņiem pielej 50 ml krējuma un sablendē. Iemaisi citrona sulu, sāli un muskatriekstu. Atlikušo krējumu viegli saputo.
5
Zupu lej šķīvjos un izrotā ar putukrējumu, bumbieru un šķiņķa gabaliņiem.

Pievienot komentāru

Zupas